Az biraz normal doğum acilinden sezeryan

31

Temmuz
2013

Az biraz normal doğum acilinden sezeryan

Yazar: hiko  |  Kategori: bebeksel şeyler, faydalı bilgiler, hamilelik  |  Yorum: 9  |  8.225 Kişi Tarafından

bebik

Bedelli askerlik yapmış olsalar bile bu erkeklerin meydan larousse ciltlerini doldurtacak denli çok askerlik anıları vardır. Onların askerlik anıları konuşula dursun bizlerde pek geri planda durmaz, hiç doğum yapmamış hemcinslerimize mavi ekran verdirtecek denli ayrıntılı anlatırız doğum hikayelerimizi. Mail adresime nasıl doğum yaptığımla ilgili sorular gelmeye başladığı için hepsine buradan yanıt vermek uygun olur düşüncesindeyim.

Benim bal yanak o etraftakilerin aman zıplama, koşma kızım bak doğuruverirsin demelerine rağmen 9 ay 13 günlük olarak dünyaya geldi. son hafta hergün hastaneye doktor kontrolüne gider halde buldum kendimi. Gittiğim her günde göbüşüme NST denen o zabazingoyu takıyorlardı. Minik kızımın kalp atışlarına ve benim doğum sancıları çekip çekmediğime bakabiliyorlardı böylece. Bebeğim 40. haftayı tamamladığında süper ötesi şeker doktorum 1 hafta daha bekleyelim demişti. Günümüz tamamdı ama bebeğin normal yollardan dünyaya gelmesini bekleyecektik.

Gel zaman git zaman 9 ay 12. günde hastaneye yatış yapmak zorunda kaldık. Ertesi sabahta suni sancı yoluyla doğum başlatılmaya çalışıldı. Yaklaşık 12 saat suni sancı serumu yedim.( bunun serum olduğunu görmek bile insanı rahatlatıyor çünkü şimdiye kadar hep  makine yoluyla yapacaklar sanıyordum) Suni sancı çok ağrılı birşey değil gözünüz korkmasın, regl ağrısının arada sırada uğraması gibi birşey. Tabi herkese göre değişecektir bu, ama ben hafif ve arada sırada uğrayan bir ağrı hissettim.

Öğle saatlerinde kızçemin kalp atışlarında ani bir azalma meydana gelince doktorum Gülçin hanım tekrar olursa ameliyat yapmak zorunda kalabilirim. Bebeği riske atamayız dedi. Söylediği gibi de oldu. Saat beşe doğru bal yanağın kalp atışları ilkinden çok çok düşük bir değer verince odama ebeler hemşireler casper gibi beyazlamış yüzleriyle doluşup, şeker suratla bana ameliyat izin formlarını imzalattılar. Tüm bunlar olurken ben gayet normaldim hatta biraz salakça olacak ama sedyeye kendim binebilirim bile demiştim. Tabi beni gıdım hareket ettirmeden göz açıp kapayana, koşar adımlarla ameliyathaneye yetiştirdiler. Aşağıda doktorumu gördüm yüzü oldukça üzgün olduğunu gösteriyordu. Başka bir ameliyatı tamamlamadan çıkmış, bebeğimin hayatını kurtarmak için gelmişti. doktorum Anestezi yapan doktora epidural için vakit yok genel anestezi yapın dedi. Son gördüğüm keltoş mavi gözlü doktor, son duyduğumsa kızının adı ne olacak oldu. Cevap veremedim sanırım. Gözümü kapayıp kapamadığımı bile bilmiyorum ama buz gibi bir odaya uyandım. İnsan burada salak gibi oluyor. Gördüğüm ilk kişiye bebeğimi sordum. İyiydi ve çok sağlıklıydı. Doktorum geldi sonra ona da bebeğimi sordum sağlıklı ve çok güzel olduğunu söyledi. Soğuk odanın dışında şeker surat ve annem yıldız yıldız olmuş gözleriyle karşıladılar beni. Ellerimi tuttular. Bebeğin iyi olduğunu söylediler.

Odaya geçtiğimde o minik canlıyı ellerime tutuşturdular. İşte o zaman tüm ömrümü onun için yaşamış olduğumu anladım. Şimdi sorulara gelelim:

  • Hangi hastanede doğum yaptın? doktorun kim ?

Medicalpark İzmir hastanesinde sezeryan doğum yaptım Yrd. Doç. Dr. Gülçin Çetin Uysal 9 ay 13 gün boyu benimleydi. Oldukça memnun kaldım. oldukça riskli bir durumda kızımın hayatını kurtardı. Bir arkadaşım daha tavsiye üzerine aynı doktora gitmeye başlamış. Gittiği ilk gün “ben normal doğumu destekliyorum sezeryan düşünüyorsan başka doktora gidebilirsin” demiş.

  • Normal doğum için eğitim aldın mı?

Doğum için kontrole gittiğim hastanede ücretsiz doğum eğitimleri düzenliyorlardı. Kendi başıma gittiğim ilk gün benim gibi birsürü gebeşi bir arada görünce biraz tırstım ve doğum hocasından izin alarak sınıftan hızla uzaklaştım. Bu eğitimi almam sanırım hiç birşeyi değiştirmeyecekti çünkü eğitim hamileleri normal doğuma ve doğum sonrasına hazırlıyor. Ben sonunu düşünen kahraman olamaz gibi düşünüp buna göre yaşadığım için bana göre değildi eğitim. Ama siz planlı herşeyi önceden bilmek ve hepsine hazırlıklı olmak istiyorsanız mutlaka gidin bence. Duyduğuma göre bu eğitimlere gitmeden önce normal doğumdan korkan birçokları doğuma güle oynaya gidiyormuş. Dediğim gibi ben normal doğumdan hiç ama hiç korkmuyordum.

  • Normal doğumdan korkuyorum ne yapmalıyım?

Normal doğumdan korkmayınız efendim. Binlerce yıldır kadınlar bu yöntemle çatır çatır doğurmuş, hem epidural denen birşeyde vurulmamışlar. Onlar bu kadar kısıtlı imkanlarla doğurabiliyorken siz niye yapamayasınız. Hem öyle gugıl amcaya sorupta normal doğum videoları izlemeye falan kalmayın. İzlerseniz korkarsınız elbet ama emin olun sezeryan daha korkunç yani en azından benim için öyle. Konu komşunun ay sezeryan pek şahane, eltimgil normal doğum yaptıda çok feciymiş falan filan laflarınıda dinlemeyin. Çok biliyorlarsa tıp diplomasını onlara verselermiş. Siz iyisimi sadece Doktorunuzu dinleyin. Gözünüze doğum yaptıktan sonra tarlada çalışmaya devam eden anaları getirin. Az biraz normal doğum acilinden sezeryan olan  beni sezaryenden 1 hafta sonra tarlaya çiçek sulamaya gönderin bakalım yapabiliyormuyum?  Yok pırtlayamazsın kıçın başın ağrır, yok sancılar omzuna vurur uzanıp yatamazsın, ağır kaldıramazsın dikişlerin sızlar, eğilemezsin belin ağrır. Sezeryan beni yanıltmadı anlayacağınız koktuğum kadar varmış. Keşke normal doğum yapabilseydim. Nasip işte olmadı mı olmuyor. Kokmayın n’olur korkmayın. Doktorunuza güvenin ve gerisini boşverin.

Çok önemli not: Nasıl doğum yaptığınızın gıdım önemi kalmıyor o minik canlıyı elinize aldığınızda. O kadar mucizevi birşey ki öncesinin pek önemi kalmıyor nasılsa. Acısız sancısız sezeryansiz doğumlar diliyorum herkese.

 

 

 

yorumlar:

9 Yorum Yapılmış!

    Şeniz Akgündüz

    Ağu 01, 2013

    Canım, her annenin doğum hikayesi farklıdır.Aslında aynıdır. 🙂 Doğum sancısı nasıl bir şey onu da yaşamış oldun :)O minnacık yüzü ve elleri görünce yaşam duruyor .Ben öyle hissetmiştim :)Bebeğinin anılarını okumak oldukça eğlenceli olacak. Bebeğinle eşinle mutlu sağlıklı yıllar diliyorum. Çok öpüyorum.
    Sevgilerimle.

    Cevapla

      hiko

      Ağu 06, 2013

      Şeniz abla ya. sanki hayat benim için yeni başlıyor gibi oldu. Öyle güzel ki. Keşke bu kadar ertelemeseymişim.

      Cevapla

    zeynep nizam

    Ağu 01, 2013

    Sorularımın cevaplandığı, .çok rahatlatıcı bir yazı olmuş. Kendi adıma teşekkür ederim. ikiniz de çok şeker görünüyorsunuz 🙂

    Cevapla

      hiko

      Ağu 06, 2013

      çok teşekkür ederiz. Kolay doğumlar.

      Cevapla

    rain_44

    May 07, 2014

    Öncelikle yaşadıklarını çok güzel anlatmışsın,Bende 5 haftalık hamileyim, çok şükür uzun zamandır beklediğimiz bebeğimize kavuştuk,şimdi sıra bu güzel hamilelik sürecini atlatıp kucağımıza almak 🙂
    Bende gülçin hanımın hastasıyım, bu gün ilk randevumuzu gerçekleştirdik, kendisini çok sıcak ve ilgili gördüm, Allahın izniyle onunla da devam etmek istiyorum.

    Cevapla

      hiko

      May 09, 2014

      çok sempatik ve ilgili bir doktordur. Umarım sağlıklı ve kolay bir doğum süreci yaşarsınız.

      Cevapla

    damla can

    Haz 06, 2014

    Suan gulcin hanim hangi hastanede arkadaslar yardimci olur musuniz

    Cevapla

      hiko

      Tem 01, 2014

      Gülçin hanımı bende bulamadım. Sanırım hastaneden ayrılmış.

      Cevapla

        öZge suna

        Tem 19, 2016

        gülçin hanım öZel tınaztepe hastanesinde çalışıyor

        Cevapla

yorum yapmak ister misin?

© Tüm Hakları Saklıdır - Yanık Tencere
Yazılar kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Taş oluverirsiniz sonra, demedi demeyin.